A bosnyák piramisjáték

2018. május 31. - KisKirály

bosnia-pyramid.jpg

2006-ban egy Semir Osmanagić nevű bosnyák amatőr régész érdekes dolgot tárt a világ elé:  azt, hogy Visoko városa mellett, a piramis szerű geológiai képződmény egy ember építette piramist rejt. Azóta pörög a piramis-hype. Azt már tudjuk sokan, hogy egy pszeudo-archeológiai cirkuszról van szó, azonban mik is az egyéb okok? Ugyanis ahhoz, hogy megértsük a "piramisok" jelentőségét nem elég pusztán jót nevetni rajta.

Tovább

A Hit Gyülekezetéből a Kék Pokolba

30440722_10204634369936377_2463178566188138496_o.jpg

Aki járt már annak a Fényes Adolf utcai gyárépületnek az alagsorában, mely Budapest legrégebbi, még be nem zárt kultikus underground klubjait rejti, feltűnhettek a Kék Yuk dekorációinak blaszfémikus szimbólumai. Erről beszélgettünk egy keveset Sipos Barnabással, ezeknek az alkotásoknak a megteremtőjével.

Tovább

Szóval akkor a Sátán is kinn volt a diáktüntetésen?

28168622_1771040146273519_5321747393065470676_n_2.jpgFőként a szociális médiában kavart nagy port, hogy a Magyar Ateista Társaság is képviseltette magát a februári diáktüntetésen. Most akkor a pokol szájába táncolunk? Miért volt teljesen helyén való az ateizmus megmutatkozása egy oktatással kapcsolatos megmozduláson?

Tovább

A "Sátáni pánik" története, múltja, és jelene

sp_cover_fab.jpg

2016 második felére érdekesen összeállt több olyan dolog is, melyek az egyik leghíresebb, hosszú távú, tömegekre ható médiaijesztgetéssel, a "Sátáni pánikkal" hozhatóak összefüggésbe. A Sátáni pánik több mint tíz -éven át kísérte az Amerikai Egyesült Államok életét az 1980-as évektől. Ezt fogjuk több posztban végigkísérni a kezdetektől.

Tovább

Elfogyasztott bolygónk, a Föld

man_eats_world_by_fatherofgod-d2p75wu_1.png

Az "új megőrzési elvek" szerint fel kéne adjuk a törekvéseinket a bolygónk megmentésére. Vagy ahogyan azt Erle Ellis környezetvédelmi tudós mondta, "A természetnek vége. Már az antropocénban élünk." (Az antropocén egy javasolt új földtörténeti kor, melynek kezdetét az emberi tevékenység a Föld ökoszisztémáira gyakorolt jelentős és globális hatása határozná meg.) Ez viszont irracionális és veszélyes kishitűség.

Tovább

A Mikulás esete a kecskékkel

screen_shot_2017-12-21_at_12_45_53_pm_1.png

A modern, amerikai Mikulás a mediterrán térségben született, Észak-Európában nevelkedett, majd az új világ partjain nőtt felnőtté - de mégis ki ez a Mikulás, és hogyan került ide? A manapság elfekkel, szarvasokkal, meg északi sarkkal asszociált Mikulás gyökerei azonban a pogány időkig nyúlnak vissza. 

Tovább

Mi is van a sátánizmus hirtelen népszerűvé válása mögött?

1_6_1.jpg

Az elmúlt években nem egyszer ugrásszerűen megnőtt a média figyelme azon emberek irányába Amerikai Egyesült Államokban, akik nyíltan kapcsolatot ápolnak a TST nevű csoporttal. Elgondolkodtató lehet, hogy pontosan mi is az, ami arra sarkall valakit, hogy egy egyesek által „tiszta gonosz”-nak nevezett dologgal fonja össze magát.

Tovább

Néhány dolog, amit nem tudtál a Sátánizmusról

el_aquelarre.jpg

Sátánizmus - ami sötétségről, kegyetlenségről, ezotériáról, rituális áldozatról, vérgőzös orgiákról, és általában véve, nem kívánatos, antiszociális viselkedésről fest bennünk képet. De mégis, miről szól ez a vallás valójában? Hogyan határozzuk meg a Sátánizmust? Ténylegesen miben hisznek a Sátánisták? Ugyanaz a Sátánizmus, mint az ördögimádás? Az a kölyök Behemoth pólóban, mikor hazamegy, disznót fog ölni, aminek megissza a vérét? Ezen kérdések közül a legtöbbre, és még sok másik "miaszar?!" szagú tényre - többek közt a Katolikus Egyház részvételéről a Sátánizmus megalkotásáról - ad választ ez az agybizsergető poszt, mely a Sátánizmus több oldalát is megvizsgálja.

Tovább