"És az angyal ezt mondta nekem: Nézd, ezek hitetlenségbe süllyednek." 1 Nefi 12:22

Újra meg újra, valami más, mégis mindig ugyanaz...

Passzív-agresszív dzsihád Kína (egyik) legnagyobb hadvezére ellen

2017. szeptember 19. - KisKirály

1_7.jpg

Millió egy példája van a vallások féktelen pusztító erejének. Történelmi emlékek, egész hitvilágok, kultúrák estek már áldozatul - elég csak az elmúlt évek borzalmas pusztítására visszagondoljunk melyet az ISIL vitt véghez az iszlám nevében: a II. Assur-nászir-apli palotájától kezdve, Palmira és Hatra városának több évszázados romjain át Rakka oroszlánjáig kiterjedt a rombolás. Azonban ha azt hisszük ez a nyilvánvaló rombolás az egyetlen agresszió a hit nevében a kultúra ellen, akkor nagyot tévedünk. 

Tovább

Isten felhatalmazást adott Trumpnak, hogy elbánjon Kim Jong Unnal

warrior-king-jesus_1.png

Robert Jeffress, texas-i főlelkész, Trump elnök egyik baptista tanácsadója, aki a beiktatása napján tartott prédikációt, nyilatkozatot tett közzé, miszerint az elnöknek morális hatalma van „kiiktatni” Kim Jong Un-t, az észak-koreai vezetőt. Félreértés ne essék, Kim Jong Un fenyegetése a világra nagyon is valós, azonban nézzünk a dolgok mögé, hiszen érdemes megvizsgálni, milyen retorika is húzódik az USA újabb, előkészületben lévő agressziója mögött.

Tovább

Hány embert is gyilkolt meg Isten?

sdprjpr_1.png

 

A briliáns weboldal, a Szkeptikusok Jegyzetekkel ellátott Bibliájának írója Steve Wells. Csak néhány hónapja, hogy az oldal nyomtatott formáját is megjeleníttette - egy masszív könyv, mely a legszentebb könyv elfuserált dolgainak krónikája.

Most Wells visszatért, hogy valami hasonlóan érdekeset dokumentáljon. Évekig blogolt Isten Bibliában olvasható gyilkolásáról. Mennyi emberről is beszélünk pontosan? Wells tudja a választ a kérdésre, talán jobban mint bárki más. Legutóbbi könyve, melyben Isten szerető, törődő vérszomját részletezi, a Vértől Megrészegülve: Isten gyilkosságai a BibliábanDrunk with Blood: God’s Killings in the Bible.

tx1cu2r_1.png

Minden fejezet egy mészárlást ír le. Mikor számszerűsítésre van szükség az áldozatok tekintetében, Wells megalapozott becslést ad, és elmagyarázza, hogy ezek a számok nem csak úgy a semmiből vannak előrántva.

Nézzünk hát egy részletet a könyv bevezetőjéből:

Tovább

Mi is van a sátánizmus hirtelen népszerűvé válása mögött?

1_6.jpg

Az elmúlt években nem egyszer ugrásszerűen megnőtt a média figyelme azon emberek irányába Amerikai Egyesült Államokban, akik nyíltan kapcsolatot ápolnak a Sátán Egyháza nevű csoporttal. Elgondolkodtató lehet, hogy pontosan mi is az, ami arra sarkall valakit, hogy egy egyesek által „tiszta gonosz”-nak nevezett dologgal fonja össze magát.

Tovább

Néhány dolog, amit nem tudtál a Sátánizmusról

el_aquelarre.jpg

Sátánizmus - ami sötétségről, kegyetlenségről, ezotériáról, rituális áldozatról, vérgőzös orgiákról, és általában véve, nem kívánatos, antiszociális viselkedésről fest bennünk képet. De mégis, miről szól ez a vallás valójában? Hogyan határozzuk meg a Sátánizmust? Ténylegesen miben hisznek a Sátánisták? Ugyanaz a Sátánizmus, mint az ördögimádás? Az a kölyök Behemoth pólóban, mikor hazamegy, disznót fog ölni, aminek megissza a vérét? Ezen kérdések közül a legtöbbre, és még sok másik "miaszar?!" szagú tényre - többek közt a Katolikus Egyház részvételéről a Sátánizmus megalkotásáról - ad választ ez az agybizsergető poszt, mely a Sátánizmus több oldalát is megvizsgálja.

Tovább

Új horizontok, újra meg újra, de most valami más

Sziasztok drága ÚjraMegÚjra fanok. Szolgálati közlemény következik.

Az elmúlt időszakban roppant mód megváltozott a világlátásom, és a hozzáállásom a dolgokhoz, de főleg a retardáltakhoz. Azzal a szomorú hírrel jövök, hogy tudományos-szkeptikus témákkal a blog a továbbiakban nem fog foglalkozni, de legalábbis nem ez lesz a fő profil. Viszont több évnyi munkámat, nem fogom a kukába dobni sem, ez az "öröm" az ürömben. A jövőben a blog átalakul, bár az arculat marad. A további tematika már egy teljesen más vonalat fog követni, amit ki-ki maga eldönthet, hogy tolerál és továbbra is olvas-e vagy sem. Az új tematika filozófia, kultúra, életmód lesz, de egy eddig talán sokaknak ismeretlen szemszögből. Egy olyan fórummá alakul a blog, mely a tételes vallásokat oldalba rúgó elv -és gondolatrendszerek szemszögéből mutatja meg a világot, és bízom, vagyis, mivel többen szerkesztjük majd az anyagokat, bízunk benne, hogy sokakban az ateista, a sátánista, az okkult, és a hasonló fogalmak nem mint szitokszó élnek tovább, hanem érdekes, és a világban a maguk helyét kivívó, és meghatározó dolgokként lesznek jelen.

Aki marad, azt továbbra is köszöntöm egy fiktív pokolban, még ha nem is a vadhajtásaival foglalkozom tovább.

Aki nem marad, annak köszönöm a figyelmét, de elfogyott a türelmem, és idegzetem sajnos. Célszerűbb új utakat világítani meg, illuminálni hogy szakszerű legyek haha, mint a régi mocskában térdig merülve téblábolni.

A blog korábbi anyagai továbbra is elérhetőek egy archívumblogban a http://ujramegujraarchiv.blog.hu címen.

Mivel végre többen fogjuk szerkeszteni a blogot, és egyéb rendezkedés, témák pontos meghatározása, és hasonlók bejátszanak, előreláthatólag még nettó. 1 hónapig nem születik új bejegyzés, de erre nem tenném a nyakamat. 

Addig is kellemes napot Nektek!