2017. okt 21.

Abortusz - gyilkosság, vagy racionális tett?

írta: KisKirály
Abortusz - gyilkosság, vagy racionális tett?

nevtelen_22.png

A eset, aminek nyomán fel kell hogy tegyük ezt a kérdést

2015 Májusában, Saint Louisban, az USA Missouri államának egy városában, ahol is Mary Doe szerette volna magát alávetni abortusznak. Missouri abortuszellenes törvényeinek szigora igencsak drákói - ez gyakorlatban azt jelenti, hogy aki ezen államban abortuszt szeretne végeztetni, először egy 72 órás várakozási idő alatti procedúrának kell alávesse magát. Doe is megkapta jelentkezésekor a tájékoztató füzetet, melynek címlapján az áll, hogy "minden emberi lény élete a fogantatással kezdődik. Az abortusz által egy egyedülálló, különleges, élő emberi lényt fosztunk meg jogaitól."  Mondhatjuk, hogy véső soron ez teljesen természetes, azonban az ehhez hasonló szigorítások mögött egy sokkal, de sokkal nagyobb problémarendszer húzódik meg.

djsuqeexoaeie7n.jpg

A TST szemszögéből az, hogy ez a kényszerítő magatartás a Sátánista vallás harmadik fő elvét sérti, miszerint

Az egyén teste sérthetetlen, csakis az egyén akarata mentén vethető alá bárminek is.

Ehhez képest Doe életéből 72 órát veszített azzal, hogy feleslegesen próbálják idegenek meggyőzni egy olyan döntés helyességéről, az ő gondolatait erről figyelmen kívül hagyva, melyet már meghozott. A másik fő elv, az ötödik szerint

A hitnek a világunk legjobb tudományos megértéséhez alkalmazkodnia kell. Ügyelnünk kell arra, hogy ne igazoljuk hitünket eltorzított tudományos tényekkel.

Vita tárgya bár, de mint tudjuk, az ember élete (és nem pusztán egy élet a Földön található mintegy körülbelül trilliónyi faj, és még csak nem is egyed [!] életéből) nem a fogantatással kezdődik. Sem az embrió, sem pedig a magzat nem rendelkezik, és nincsen akarata arra, hogy rendelkezzen mindazon tulajdonságokkal, melyek emberré teszik, hiszen az ember esetében a puszta fizikai létezés még nem fogja meghatározni a jellemét. Az embert, az emberi életet a gondolkodás képessége, tudata egyedisége teszi emberré, emberivé, mely fejlődésének igen korai szakaszában még nincsen jelen. Lehet mondani természetesen, hogy ilyen formán a lehetőségét még csak meg sem adjuk egy abortált magzatnak, hogy emberré nője ki magát. De vajon akkor miért nem olyan fontos az ez ellen ágáló emberek számára az a 6-7 Afrikai ország, ahol 10% körüli az 5 év alatti gyermekek halálozási rátája? A kérdés költői marad egyelőre, legalábbis egyesek számára. 

8c21553d85153defab26494368cb6c5f_1.jpg

A Sátán Egyháza ezután Doe nevében mind szövetségi, mind állami szinten pert indított, ugyanis meglátásuk szerint az Egyesült Államok Alkotmányának Első Kiegészítését sértették a vele szemben tanúsított viselkedéssel - az Első Kiegészítés megtiltja, hogy vallási alapon törvények születhessenek. Mindkét esetben azonban, pert vesztett a TST. Szövetségi szinten a bíró szerint érdemben nem jogos Doe vádemelése, tekintve hogy már nem terhes. Állami szinten azt mondták ki, hogy az abortuszkorlátozás nem vallási motivációjú, pusztán csak a véletlenül "esik egybe, vagy harmonizál néhány, vagy az összes vallás elveivel". Doe véleménye szerint ez abszurd. "A sérülés már megtörtént. Ezen logika szerint senki sem perelhetne ha a bűncselekmény már megtörtént. Nincsen semmiféle szekuláris ok arra, hogy rákényszerítsük másokra az elképzelést, miszerint az élet a fogantatással kezdődik."

De miért pont Missouri?

Hogy ez is világossá váljon, meg kell értsük mi is az a "Bibliaövezet". Ez a terület, az USA déli részére eső államok egy részének tömörítő elnevezése. gyarmati időszakban (1607-1776) a déli államok az anglikán egyház bástyái voltak. Azonban az elkövetkező évszázad vallásos megújulási mozgalmainak hatására, melyek mindenekelőtt a baptista felekezethez kapcsolódtak, fokozatosan teret, majd elsőbbséget nyert a nem-anglikán protestantizmus.  A protestantizmus egyik irányzata a baptizmus, mely igen erősen jelen van - példának okáért, arányait tekintve a legtöbb baptista (55%) Mississippi államban él. Ugyan a baptistáknak egységes hitvallásuk nincsen, azonban a különböző hitvallások megegyeznek egyes dolgokban, minthogy többek közt

  • A teljes Szentírás Istentől ihletett, amely a világot és benne az embert is teremtő Isten kijelentése, az egyedüli és kielégítő forrása életgyakorlatunknak és gondolkodásunknak.
  • Vallják, hogy a lét zavarainak forrása az Isten elleni lázadás, és hogy az emberi élet csak Jézus Krisztus megváltása által rendeződhet és válhat teljessé itt a Földön, és a földi élet után, az örökkévalóságban.
  • Hiszik, hogy Jézus Krisztus vissza fog jönni, és mindenkinek elé kell állnia, hogy számot adjon életéről.

main-qimg-83a0da146dfad431525d5e050a0f6297.gif

Így már nyilvánvalóvá válnak az olyan különösebbnél különösebb megnyilvánulások egyes felekezeti vezetőktől, miszerint a hurrikánok azért rombolják szét az USA-t, mert sokan maszturbálnak. Így aztán ez a leginkább republikánus terület egészen bigott szinten képes művelni a valláskárosodást - így többek közt Missouri is. A fent említett területeken odáig is elmennek néha, hogy a magzatnak több joga van mint magának az anyának, egészen a fogantatása pillanatától kezdve, mely egészen morbid. Ez a szélsőséges keresztény hozzáállás vezet ahhoz is, hogy ezekben a "vörös államokban", mivelhogy elképzelésük szerint az ember élete kizárólag Isten kezében van, így tartózkodnak a fogamzásgátlás minden formájától - sőt, a biztonságos szexuális viselkedésről való felvilágosítástól is, mely úgy vélik olyan szörnyűségekre sarkallja az embert, mint a házasság előtti szexuális élet. Ezeket az elveket és gondolatokat pedig a helyi hitközösségek vezetői sulykolják az emberekbe, mely végül ahhoz vezet, hogy egyre többen és többen lépnek félre, vagy kerülnek a nem kívánt terhesség borzalmas helyzetébe. Bár sok fiatal roppant találékony, és mivel az anális szex Isten előtt nem szex (mint ahogy a muszlim is nyugat felé fordulva iszik alkoholt ugye, úgy Isten is legyintve elnéz ha anális szexet lát), így rengeteg fiatal már csak vaginális tekintetben szűz a házassága napján. De ez csak egy mellékszál, alább erről csodálatos oktatóvideó látható EZEN a linken.

És ugye Missouri. Nem is olyan régen, az állam olyan változtatásokat szavazott meg törvénykezésében, melyek szerint például minden abortusz esetében - például az apasági vizsgálatokhoz szükségeshez kivéve - minden magzati szövetet öt napon belül patológushoz kell juttatni. Aki aztán azt jól megvizsgálja, amire 72 órája van, és ha az abortuszt végző egészségügyi intézmény jelentése, és a patológus jelentése nem egyezik, egy előre be nem jelentett vizsgálódásra számíthat az anya. A tétet később emelték: a javaslat legkésőbbi verziója felhatalmazást adna a főállamügyésznek, hogy hatályon kívül helyezzen minden ügyészi beavatkozási lehetőséget az abortusztörvények érvényesítése érdekében.

És most az a 72 óra annyira fontos?

A lényeg nem itt van. Sokak számára tűnhet úgy, hogy "na valami bigét felcsináltak, és most hisztizik valami teljesen lényegtelen dolgon, hát inkább védekezett volna". Azonban a helyzet nem ennyire egyszerű. Az eset tökéletesen illusztrálja, hogy mi történik, amikor a szekularitás elvész egy állam életéből. A vallásba, esetünkben a keresztény vallásba ágyazott irracionalitás beívódik az emberek mindennapi életébe, mintegy elvéve szabadságukat. Ma az abortusz, de holnap mi következik? Azonban ez csak része a mögöttes tartalomnak.

ateismo_cristianismo_dios_religion_jesus_creencia_fe_iglesia_evangelio_biblia_creyentes_noe_molina_homenaje_reconocimiento_tributo_comentaristas_colaboradores_blog_cd_wake_up_people_michelangelo.jpg

Mikor egy állami szervezet irracionális alapokon nyugvó tudományos megállapításokat tesz, ráadásul téves megállapításokat, akkor elsősorban nem az USA jut az eszünkbe, hanem mondjuk egyes Közel-Keleti országok, ahol még a természet elismert törvényeit is Allahnak vetik alá, és a Földnek laposnak kell lenni, másképpen nem Mekka felé fordulnának imádkozáskor, és hát abban az esetben már meg lennének büntetve, úgy értem halva. Ez a borzalmas tudományromboló tendencia Európába, és Amerikába is beette magát, elég látnunk a lapos Föld hívőinek reneszánszát, vagy éppen azt, hogy egy Európai nemzet parlamentjében a Sátán szóval dobálózást kell elviseljük. Ez a persorozat, melyet Mary Doe neve alatt indított a TST nem csak az emberi jogainkat kívánja megvédeni a vallás szélsőséges formáitól, hanem az egész modern emberiséget - mert vitán felüli, hogy bizony veszélyezteti azt.

A fejlemények

A poszt írásának kezdete óta, az ügyben történtek fejlemények. Október 3.-án, a TST fellebbezésének helyt adtak. Eszerint

A koncepció, miszerint az emberi élet a fogantatáskor kezdődik egy vallási eszme.

Nem mellékesen pedig, ugyan korábbi esetekben a 24 órás várakozási periódust ésszerűnek találták, de végül a 72 órással már akadtak problémáik. A fejleményeknél kell még megemlítsük, hogy a harchoz csatlakozott a Planned Parenthood nevezetű abortuszklinika is, akik 2 évvel ez előtt voltak ott mindenütt a hírekkel, miután - az azóta bizonyítottan - két abortuszellenes aktivista, álnéven, egy fikcionális biológiai kutató cégként házalva titkos filmet készített a beszélgetésükről, melyben abortált szövetet vásárlására tettek ajánlatot. Természetesen azt a látszatot sugallva, hogy valamiféle abortusz-szervkereskedelemről van szó - ami tudjuk melyik tábor rögeszméje még; igen, az oltáselleneseké. Azóta a Planned Parenthood teljes vállszélességgel beleállt az ellenük felhozott, ha nem is nyilvánvalóan, de hamis vádak elleni küzdelembe. Missouri úgy kívánta a PP megtelepedését megakadályozni, hogy ahhoz irreális követelményeket támasztott, de nemrég ők is pert nyertek az állammal szemben.

Az igazságért folytatott küzdelem folyamatos

Nem ez az első eset, hogy a TST fellép az úgynevezett "életpártolókkal" szemben. Az eszközük a színdarabbal tüntetés, mellyel egy sokkal közérthetőbb üzenetet tudnak átadni, mintha táblákkal kiállva idióták módjára ordítoznának. Tavaly májusban rengetegen vonultak az utcákra, hogy tüntessenek az abortusz ellen, olyan táblákkal, melyeken imádkozásra hívják az embereket. Ezt a TST úgy reagálta le, hogy villámtüntetést szerveztek maguk is, melyben két, megkötözött csuklójú nőt "fojtottak" tejbe reverendás alakok.

satanists-ambush-anti-planned-parenthood-protests-with-theatrical-milk-bath-1440522437_1.jpg

Tavaly márciusban pedig egy performansszal egy Dallasi, Planned Parenthood elleni tüntetést leptek meg. Azonban a performansz az olyan, többek közt Michigan által is támogatott törvényjavaslatok ellen is szólt, mint az SB 575, mely gyakorlatilag ellehetetleníti az abortusz lehetőségét. A keresztet cipelő, töviskoszorús, terhes nő, akit öltönyös férfiak kísértek, ismét egyértelmű üzenetet adott arról, hogy mennyire morbid is mintegy szülésre kényszeríteni azokat, akik nem akarnak. A Planned Parenthood nem pusztán abortuszklinika: alacsony keresetű nőket segít a nem kívánt terhesség megelőzésében, és a TST szerint inkább ez a támogatandó viselkedés, mint nem kívánt emberekkel tömni tele az USA-t.

160325-allen-satanic-protest-tease_gq5t9x.jpg

A folytatódó tüntetéssorozat során, áprilisban vitte véghez a TST talán a legnagyobb szervezett ellentüntetését a "életpártiakkal" szemben. Itt ismét egyértelművé tették, hogy a fent említett banda torz obszessziója az élettel kapcsolatban, és a magzat félreértékelése orvosi tényeket torzít blődséggé, vallási alapon - és gyakorlatilag mások szabad jogait kívánják egy képzelt barát nyomán eltiporni. 

Kövessétek a blogot, ha a buta vallási törekedésekből elegetek van. Meg a keresztényüldözésből. 

Szólj hozzá

gyereknevelés abortusz tst